14.09.17

Відгуки учнів

Про екскурсію у ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ІСТОРИКО - МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ПОЛІТИЧНИХ В'ЯЗНІВ


Сьогодні ми з однокласниками та вчителями Захисту Вітчизни відвідали музей пам’яті політв’язнів. Його особливість в тому, що в часи СРСР там була справжня тюрма, у якій відбували покарання відчайдушні патріоти, люди, які хотіли створити незалежну Україну, відстояти рідну мову і культуру.
 Атмосфера тюрми навіює страх, починаєш задумуватись про те, наскільки вольовими були наші дідусі та бабусі. Вони могли двадцять п’ять років просидіти в холодній, сумній і жорстокій в’язниці, де жили лише надією на створення власної вільної держави. Один з таких сміливців працює в музеї.    
Ігор Андрійович був засуджений до двадцяти п’яти років ув’язнення як малолітній політв’язень, але провів там 8 років. Він сімдесят один рік бореться за кращу долю для України, тому започаткував музей політв’язнів.
Засновники “будинку історії” потурбувалися, щоб екскурсії були цікавими та п пізнавальними, тому на стінах висять стенди з історичними фактами, які одразу п рприваблюють увагу. У музеї навіть є кімната, присвячена випускнику гімназії Йосипу Сліпому, який зробив чимало для України та її  культури зокрема. Крім патріарха також є багато цікавої інформації про Ярослава Стецька, Степана Бандеру.
  З власного досвіду можу сказати, що ця екскурсія надзвичайно цікава, тому якщо ви любите історію, завітайте в цей музей і ви зміните свою думку а також отримаєте велику дозу патріотизму. Цікавих вам відкриттів!!!

Відгук підготували:   учениці 7-А класу ТУГ ім. І. Франка,
 Гребенюк Людмила та  Ільків Єва 
          

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште, будь ласка, свій коментар, відгук, зауваження тощо. Щиро дякую!