15.10.18

15 жовтня - Всесвітній день боротьби з раком грудей 20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

    Всесвітній день боротьби з раком грудей проводиться щорічно 15 жовтня. Приурочені до цього дня заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.
      Мета проведених в цей День заходів - звернути увагу суспільства на проблематику раку грудей, та важливість діагностики захворювання на початкових стадіях для належного лікування.
     Рак молочної залози - одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Особливо ризикують стати жертвами цієї хвороби представниці «слабкої статі», вік яких вже наближається до сорока років. У всьому світі в останні десятиліття розгорнулася кампанія по боротьбі з раком молочної залози. 
       До групи ризику захворіти на рак молочної залози схильна практично кожна жінка і багато чоловіків. Найчастіше ця онкологічна проблема наздоганяє жінок у віці понад 40 років із спадковою схильністю до даного захворювання. 
    Факторами додаткового ризику медики називають пізню менопаузу, куріння, пізні перші пологи, переривання вагітності, ожиріння, несприятливу екологічну ситуацію тощо.
     З 2005 року під гаслом антиракової боротьби в Україні щорічно відзначається Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози.
     Проводяться заходи, присвячені проблемі онкологічних захворювань молочної залози, щоб звернути увагу громадськості на стрімке зростання показників захворюваності на рак грудей в Україні. Крім того, цей день звертає увагу всіх жінок на необхідність проведення своєчасної діагностики для раннього виявлення онкологічних патологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште, будь ласка, свій коментар, відгук, зауваження тощо. Щиро дякую!